Het is al weer een tijdje geleden, maar afgelopen 29 september was het zover. Eindelijk weer een workshop Thaise Yoga Massage. één van mijn nieuwe hobby’s binnen de yoga die ik heel erg graag verder wil gaan ontwikkelen.

In februari van dit jaar volgde ik voor het eerst een drie daagse cursus om kennis te maken met wat ook wel “yoga voor luien mensen” genoemd wordt. Bij deze vorm voer je als masseur yogahoudingen uit op de ontvanger en maak je gebruik van drukpunten (accupressure). De ontvanger hoeft dus zelf niks te doen. En dat is echt heerlijk.

Tijdens de workshop heb ik weer veel nieuwe grepen en houdingen geleerd. De ene keer masseerde ik en de andere keer was ik de ontvanger. Helaas leek het ontvangen altijd veel korter en moesten we snel weer wisselen.

Door het gebruik van drukpunten wordt de circulatie bevordert en met het doen van de yogahoudingen wordt dit nog beter, een ideale combi dus.

Het mooie van yoga voor luie mensen is dat het heel respect vol is en een diepe ontspanning kan brengen. In Thailand (waar de massage ontstaan is, zoals de naam al doet vermoeden) wordt deze massage vorm gebruikt om de wachtlijsten van de ziekenhuizen te verkorten. Als je in het ziekenhuis komt en er is nog geen plek, dan krijg je eerst een aantal massages. Vaak zijn je klachten dan al zo veel minder dat de dokter, in sommige gevallen, niet eens meer nodig is. Hoe mooi zou het zijn als dit ook in Nederland gedaan zou kunnen worden.

Het idee van de combinatie van yoga streches en accupressure is dat pijn of ongemak in je lijf komt door slechte circulatie. Door het gebruik van drukpunten wordt de circulatie bevordert en met het doen van de yogahoudingen wordt dit nog beter. Een ideale combi dus.

Ik hoop volgend jaar de eerste complete cursus te volgen, aangezien dit alleen een workshop was en ik hier heel erg graag meer over wil leren. Tot die tijd blijf ik wat ik nu al weet toepassen in mijn lessen. Mocht je “een nieuwe rug” willen, dan hoor ik het graag van je.