Shantala massage

Of je nu jong bent of oud, gezond of ziek, wel of geen beperking hebt: Shantalamassage is een massagevorm voor iedereen. Het is een ritmische ontspanningsmassage, makkelijk aan te leren en heerlijk om te ontvangen.

In de huid zetelt de tastzin. De huid is één van de belangrijkste zintuigen en hieraan ervaren we dagelijks bijzondere sensaties. Op onze huid voelen we de regen, de zon, de wind, een aangename temperatuur of een streling. Door bewust aan te raken en/of aangeraakt te worden, kun je weer in contact komen met je gevoelens. Niet alleen de verdrietige en pijnlijke, maar ook vreugdevolle en liefdevolle gevoelens. Shantalamassage is oorspronkelijk een vorm van totale lichaamsmassage die in India gebruikt wordt tijdens de dagelijkse verzorging van baby’s. De Franse arts Frederick Leboyer, bekend van zijn baanbrekend werk in de verloskunde en kindvriendelijke bevallingen, kwam in India in contact met moeder Shantala die haar kind masseerde, zoals zij dat geleerd had van haar moeder. Hij was enthousiast en was van mening dat ouders in het Westen, naast alle hygiënische verworvenheden van de moderne tijd, hun kinderen ook deze warmte en geborgenheid zouden moeten geven, zodat ze kunnen opgroeien tot emotioneel evenwichtige mensen. Hij maakte er een prachtig fotoboek van: Shantala babymassage.

Het mooie van deze techniek is dat het voor alle leeftijden geschikt is en dus ook heel fijn is om te ontvangen als volwassene. De massage bestaat uit het maken van rustige, ritmische strijkbewegingen die op elk lichaamsdeel gemaakt kunnen worden. Hierdoor kan in één behandeling het hele lichaam behandeld worden en kan het zorgen voor een algehele diepe ontspanning. Tijdens de massage word de cliënt toegedekt met dekens en de massage wordt door de kleding heen gegeven.

Voor de behandelduur zijn er twee opties. Een korte behandeling van een half uur of een lange behandeling van een uur.

Meer informatie?

Neem gerust contact op met de Yogajuf via het contactformulier.